Kapperij & Beauty company Stories

Alles wat je moet weten over haar, huid en onze salon. Updates, Acties, Kennis en meer.

  • Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

· Sem Boots

Haal het beste uit je eigen haar

Gespleten haarpunten zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Ze ontstaan wanneer de uiteinden van je haar breken en splitsen, waardoor je haar er ongezond uitziet en aanvoelt. Gelukkig zijn er effectieve manieren om gespleten haarpunten te voorkomen. Hier zijn enkele tips en producten die je kunt gebruiken om je haar gezond en mooi te houden.

1. Regelmatig Knippen

Een van de meest effectieve manieren om gespleten haarpunten te voorkomen is door je haar regelmatig te laten knippen. Het wordt aanbevolen om elke 6-8 weken de punten te laten bijwerken. Hierdoor worden de beschadigde uiteinden verwijderd voordat ze verder kunnen splitsen.

2. Gebruik van Hittebeschermers

Het gebruik van stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen kan je haar beschadigen en bijdragen aan gespleten haarpunten. Bescherm je haar door een hittebeschermer te gebruiken voordat je warmte aanbrengt. Probeer de Kevin Murphy Heated Defense Mousse, een lichtgewicht mousse die je haar beschermt tegen hoge temperaturen tot 232°C.

Verwennerij & Vakmanschap

Met een team van topstylisten zorgen wij voor het juiste haar- en huidadvies.

3. Hydraterende Haarmaskers

Droog en broos haar is vatbaarder voor gespleten punten. Gebruik wekelijks een hydraterend haarmasker om je haar diep te voeden en te hydrateren. De Kevin Murphy Hydrate Me Haarmasker is perfect voor het herstellen van vochtbalans en het geven van glans aan droog haar.

4. Milde Shampoo en Conditioner

Het gebruik van een milde shampoo en conditioner zonder sulfaten helpt om je haar gezond te houden. Sulfaten kunnen je haar uitdrogen en leiden tot gespleten punten. De Kevin Murphy Hydrate Me Shampoo en Kevin Murphy Hydrate Me Conditioner zijn geweldige opties die je haar zacht en gehydrateerd houden.

5. Minimaliseer Chemische Behandelingen

Chemische behandelingen zoals verven, permanenten en relaxers kunnen je haar ernstig beschadigen. Probeer deze behandelingen te minimaliseren en kies voor natuurlijke alternatieven waar mogelijk. Als je toch kiest voor chemische behandelingen, zorg dan dat je haar goed voorbereid is en gebruik daarna intensieve verzorgingsproducten.

6. Gebruik van Een Leave-in Conditioner

Een leave-in conditioner kan je haar extra beschermen en voeden tussen wasbeurten door. Het helpt ook om je haar te ontwarren en te beschermen tegen dagelijkse schade. De Kevin Murphy Untangled Leave-In Conditioner is een uitstekende keuze die je haar voedt en beschermt.

7. Zacht Behandelen van Nat Haar

Nat haar is kwetsbaarder en breekt makkelijker. Gebruik een brede kam of je vingers om je haar voorzichtig te ontwarren. Vermijd het ruw drogen van je haar met een handdoek. Dep in plaats daarvan je haar zachtjes droog om schade te minimaliseren.

8. Bescherm je Haar tijdens het Slapen

Wrijf je haar niet tegen je katoenen kussensloop. Gebruik een zijden of satijnen kussensloop om wrijving te verminderen en je haar te beschermen terwijl je slaapt. Je kunt ook een zijden sjaal om je haar wikkelen voor extra bescherming.

Gespleten haarpunten kunnen je haar er ongezond uit laten zien en aanvoelen, maar met de juiste zorg en producten kun je dit probleem effectief voorkomen. Regelmatig knippen, het gebruik van hittebeschermers, hydraterende haarmaskers en milde haarproducten zijn enkele van de beste manieren om je haar gezond te houden. Bekijk de perfecte producten van Kevin Murphy binnen onze shop voor hoogwaardige haarverzorging die gespleten haarpunten voorkomt en je haar er op zijn best uit laat zien.